Жюльєн із курячої печінки

Категорії 5 - Нові рецепти

Інгредієнти:

300 г охолодженої курячої печінки,
2 середні цибулини,
200 г печериць,
70 г твердого сиру,
2 столові ложки вершкового масла,
50 мл сметани,
100 г майонезу,
чорний мелений перець,
сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Курячу печінку слід залишити ненадовго, для розморожування, при кімнатній температурі. Потім обполіскуємо проточною водою і відкидаємо на друшляк. Після того як вода стече, нарізаємо печінку невеликими шматочками. Очищаємо ріпчасту цибулю, вимиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Печериці очищаємо та нарізаємо дрібно. У пательні розтоплюємо вершкове масло і смажимо цибулю, поки вона не набуде золотистого кольору. Потім додаємо туди курячу печінку і продовжуємо смажити близько 3 хвилин, помішуючи і прикривши сковорідку кришкою. Додаємо печериці та тримаємо на вогні ще 5 хв. Перчимо та посолимо за смаком.

Розігріваємо духовку до 200 °С. Натираємо дрібно сир. Отриману масу: печінку, обсмажену з цибулею та грибами, викладаємо в маленькі формочки та посипаємо зверху сиром. Для приготування соусу, сметану змішуємо з майонезом і трошки збиваємо. Потім поливаємо соусом печінку і ставимо в духовку на 15 хв. Готову страву слід одразу подавати на стіл. Зверху прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Коментувати