Запечені баклажани з пармезаном
Інгредієнти:
- 3-4 столові ложки оливкової олії
- 1 великий баклажан
- 1 яйце
- 1 склянка кукурудзяного борошна
- 2 чайні ложки солі
- 1 склянка томатного соусу
- 100г сиру моцарела
- 150г сиру пармезан
- Базилік, орегано і розмарин
Способ приготування:
Очистити баклажан, нарізати його часточками, потім приготувати панірувальну суміш, змішати борошно з приправами і сіллю, а окрему чашку збити яйце. На сковороду наливаємо олію і нагріваємо її, потім нарізані часточками баклажани занурюємо спочатку в яйце, потім у панірувальну суміш і обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки. Поставити розігрівати духовку до 220° . Обсмажені баклажанні скибочки покласти на паперовий рушник, щоб трохи висушити. Далі беремо форму для випічки і змащуємо її олією, так щоб покрити дно і стінки форми. Дно форми трохи покриваємо томатним соусом. Потім укладаємо шар обсмажені скибочки баклажана, далі покриваємо їх томатним соусом і зверху щедро посипаємо тертим сиром моцарелла і зверху кладемо пармезан скибочками. І так повторіть це в другому шарі і, можливо, і третього шару. Потім усе це посипати сиром, що залишився, базиліком, орегано і розмарином. Накрити кришкою і поставити в духовку на 30-40 хвилин, як тільки сир почнемо пузиритися зніміть кришку і останні десять хвилин, запікайте без кришки. Готові запечені баклажани з сиром краще подавати гарячими, розрізавши на порційні шматочки з салатним листям і злегка підсмаженим шматочком білого батона.
Смачного!