Запечені баклажани з пармезаном

Категорії 5 - Нові рецепти
Цю страву вважають найулюбленішою у вегетаріанців, але після того, як я її приготувала, вона стала і моєю улюбленою стравою, незважаючи на те, що я не вегетаріанка. У цьому рецепті наведені оригінальні інгредієнти, але тільки я замість сиру моцарелла додала сир твердих сортів.

 

Запечені баклажани з пармезаном

Інгредієнти:

  1. 3-4 столові ложки оливкової олії
  2. 1 великий баклажан
  3. 1 яйце
  4. 1 склянка кукурудзяного борошна
  5. 2 чайні ложки солі
  6. 1 склянка томатного соусу
  7. 100г сиру моцарела
  8. 150г сиру пармезан
  9. Базилік, орегано і розмарин

Способ приготування:
Очистити баклажан, нарізати його часточками, потім приготувати панірувальну суміш, змішати борошно з приправами і сіллю, а окрему чашку збити яйце.  На сковороду наливаємо олію і нагріваємо її, потім нарізані часточками баклажани занурюємо спочатку в яйце, потім у панірувальну суміш і обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки. Поставити розігрівати духовку до 220° . Обсмажені баклажанні скибочки покласти на паперовий рушник, щоб трохи висушити. Далі беремо форму для випічки і змащуємо її олією, так щоб покрити дно і стінки форми. Дно форми трохи покриваємо томатним соусом. Потім укладаємо шар обсмажені скибочки баклажана, далі покриваємо їх томатним соусом і зверху щедро посипаємо тертим сиром моцарелла і зверху кладемо пармезан скибочками. І так повторіть це в другому шарі і, можливо, і третього шару. Потім усе це посипати сиром, що залишився, базиліком, орегано і розмарином. Накрити кришкою і поставити в духовку на 30-40 хвилин, як тільки сир почнемо пузиритися зніміть кришку і останні десять хвилин, запікайте без кришки. Готові запечені баклажани з сиром краще подавати гарячими, розрізавши на порційні шматочки з салатним листям і злегка підсмаженим шматочком білого батона.
Смачного!

Коментувати