Підготовлені вишні товчуть разом з кісточками, кладуть в бутель і зброджують протягом 3 днів. Після цього додають горілку, корицю, мускатний горіх і ставлять в тепле місце на 8 днів. Коли настойка зробиться прозорою, її зливають, проціджують, додають густий сироп, добре розмішують і розливають в пляшки.
На 1 кг вишень — 400 г горілки, 1,5 г кориці, 1 г мускатного горіха і 250 г цукру.
14 Липня, 2010 в 12:09
Виготовляю Вишнівку Старосвітську саме за таким рецептом вже більше як п’ять років. Чудовий напій.
Єдине що додав від себе – перед розлиттям в пляшки. додаю трохи горілки (приблизно 20-30 грамів на 1 літр напою). Без цього Вишнівка (на мій смак) не має потрібної міцності.