Буряковий квас наших прабабусь

Категорії 4 - Напої

Якщо у вашій оселі досі немає бурякового квасу, зробіть його з буряка та води всього за кілька хвилин. Ось рецепт, розрахований на трилітрову скляну банку:

Буряк столовий – 2 кг, вода кип’ячена – 1,3 л.
Буряк ретельно вимити, очистити, нарізати великими шматками, укласти в скляну банку і залити охолодженою перевареною кип’яченою водою. Накрити банку кришкою і залишити для зброджування за кімнатної температури. Приблизно через тиждень квас буде готовий до вживання. У міру витрачання квасу банку слід доливати водою. Розведений водою буряковий квас вживають як цілющий вітамінний напій, а також для варіння борщів, бурячників, окрошок. Якщо для приготування квасу використовується буряк, вирощений на вашому власному городі без застосування будь-яких хімікатів, то його можна не очищати від шкірки – достатньо обрізати верхівку із залишками бадилля і хвостик із дрібними корінцями, а потім ретельно вимити.
У такий самий спосіб ви можете приготувати і буряково-яблучний квас, взявши на 2 вагові частини буряка 1 частину яблук. Яблука нарізають так само, як і буряк – великими шматками.

Коментувати