Якщо ви надумали приготувати пиріжки з картоплею або фаршировані овочі, то томатний соус вам буде доречним. Томатний соус так само можна використовувати для приготування страви тефтелі в томатному соусі .
Соус томатний
Інгредієнти:
- 2-3ст.ложки томату-пюре
- 2ст.ложки борошна
- 1 не велика морква
- 1 цибуля ріпчаста
- 2ст.ложки олії рослинної
- 1ст.ложка вершкового масла
- 1 склянка м’ясного бульйону
- сіль, перець, спеції за смаком
Приготування томатного соусу:
Моркву, цибулю почистити, дрібно нарізати й підсмажити в олії, додати під час смаження борошно. Після цього покласти томат-пюре, розмішати, залити склянку м’ясного бульйону і проварити на слабкому вогні 5-10 хвилин. Після закінчення варіння соус протерти через сито, посолити, поперчити, покласти шматочок вершкового масла, перемішати і поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню.