Сік з огірків

Категорії Огірки

13-15 кг огірків, 100-180 г солі, 35-50 г насіння кропу або кмину, 10-20 г кореня хрону, 1-2 г чорного перцю, 1-2 г запашного перцю, 1/2 стручка гострого червоного перцю.

Для соку можна використовувати нестандартні огірки, які не годяться для засолювання і маринаду. Огірки ретельно вимити, нарізати шматочками, вимочити в підсоленій воді (20 г солі на 1 л води), промити і подрібнити. Потім огірки віджати, отриманий сік профільтрувати, додати за смаком сіль (100-180 г на 10 л соку). Хрін і перець вимити, дрібно нарізати, змішати з сухими приправами та розділити на частини залежно від величини і кількості пляшок або банок. Приправи розкласти в тару і залити соком, не доходячи 6-8 см до країв горлечка. Поставити в тепле місце з температурою 18-20 °С. Через 2-3 дні, коли сік перебродить, перенести в холодне місце з температурою близько нуля градусів і закупорити після охолодження.

Коментувати