Відбирають стиглі, але щільні сливи середнього розміру й однорідного забарвлення, видаляють плодоніжку і ретельно промивають холодною водою, якій дають стекти. Чисті сливи наколюють голковою щіткою або виделкою і заливають гарячим (90°С) цукровим сиропом 50%-вої концентрації. Співвідношення слив і сиропу має бути 1 : 1. Залиті сиропом сливи витримують 12 год, після чого сироп відокремлюють, а сливи укладають у банки ємністю 0,5 л, пересипаючи цукром. Попередньо на дно банки кладуть невеликий лавровий лист.
Наповнені банки накривають кришками і стерилізують. Стерилізацію проводять за 85°С – 20 хв, за 100°С – 15 хв.
У банку місткістю 0,5 л укладають приблизно 320-350 г слив.
Сироп, що залишився, використовують для виготовлення компотів (улітку) або стерилізують і закатують на зиму.