Сидр із яблук

Категорії Яблука

Яблучний сидр вважається одним із найпоширеніших і найулюбленіших напоїв. На сидр найкраще підходять абсолютно стиглі яблука з кислуватим смаком. Сік, віджатий із незрілих плодів, дуже кислий і терпкий, а сік із перестиглих яблук має слабкий, нехарактерний, хоча й досить ароматичний смак.
Змішуючи яблука різного ступеня зрілості або соки з таких яблук, можна отримати прекрасний напій, що відповідає всім побажанням споживачів. Хороший сидр отримують також із цілком здорових опалих яблук. Дуже важливо у всіх випадках вибракувати загнили яблука або вирізати пошкоджені частини плодів, невелика домішка яких робить сидр непридатним для вживання. Дикорослі яблука можуть бути також вжиті на сидр безпосередньо або в суміші з іншими плодами. Сидр із таких яблук можна трохи підсолодити цукром і розбавити водою. Вимиті та подрібнені яблука одразу ж пресують, бо вони швидко темніють. Сидр має бути світлим і не мати помаранчевого відтінку. Віджатий сік після кількох годин відстоювання стерилізують одним з описаних вище способів. Оскільки яблучний сік зі стиглих яблук містить до 8-10 відсотків цукру і 0,6-0,8 відсотка кислоти, немає жодної потреби додавати до нього цукор, кислоту або розбавляти його водою. Такий сидр по праву називають натуральним напоєм або рідким яблуком, тому що до його складу входять усі поживні речовини і в тому самому співвідношенні, в якому вони містяться у свіжих плодах.

Коментувати