Оселедець спеціального посолу

Категорії Риба

На 1 кг риби – 200 г солі, 1 ст. л. вина, по 3~4 шт. чорного і запашного перцю, 2 лаврових листки, 1 бутон гвоздики.

Краще використовувати жирний оселедець великих розмірів. Рибу витерти насухо, відрізати голову і видалити нутрощі. Натерти сіллю і укласти шарами в тару (бочка, емальований посуд). Через 3 дні злити рідину, що утворилася, перекласти рибу в іншу тару, підсолити трохи кожен шар, скропити сухим червоним вином. Укласти на кожен ряд кілька горошин чорного і запашного перцю, гвоздику, лавровий лист. Цими ж прянощами укласти верхній шар риби, накрити дерев’яним кружком, покласти гніт.
Риба готова через 2 тижні. Зберігати в холодному місці.

Коментувати