Ріпа, маринована з медом

Категорії Ріпа

Для цього рецепта слід узяти неушкоджену, нещодавно зняту з грядок ріпу. В’ялі, “лежані” плоди для цієї мети не годяться. За цим же рецептом можна приготувати і брукву, попередньо нарізавши шматочками.
Ріпу добре вимити, зрізати в неї верхівку (хвостик залишити!), укласти в тару і залити охолодженим розчином.
Заливка: на 1 л води: мед – 200 г, сіль – 50 г, яблучний оцет – 100 г, гвоздика – 3 шт., мелений, мускатний горіх – 1 чайна ложка.
Розчин прокип’ятити, охолодити і залити ним ріпу. Через тиждень можна їсти. Зберігати на холоді.

Коментувати