Повидло з абрикосів і персиків

Категорії Абрикоси, Персик

Перестиглі або опалі абрикоси і персики, а також відходи, що утворюються в результаті приготування компотів із цих плодів, можна з успіхом вжити на повидло.

Таке повидло вирізняється високою якістю і використовується для тих самих цілей, що й дорожчий абрикосовий або персиковий мармелад. На приготування повидла з абрикосів або персиків потрібно мало цукру, оскільки плоди самі по собі містять його достатньо, а під час уварювання концентрація цукру збільшується. На 1 кілограм персиків або абрикосів, очищених від кісточок, йде 50-70 грамів цукру.

Дуже м’які і перестиглі плоди, розрізані навпіл, немає необхідності протирати через сито, оскільки при тривалому варінні вони добре розварюються, а, крім того, наявність окремих шматків не вважається недоліком повидла з цих плодів.

На повидло можна також використовувати м’якоть дикорослих абрикосів.

У тих випадках, коли м’якоть від кісточок відділяється погано, плоди проварюють цілими в невеликій кількості води, після чого кісточки видаляють так само, як і у слив. При цьому одночасно усувається більша частина шкірки, яка надає повидлу з абрикосів гіркий і терпкий смак.

Коментувати