Овочеве асорті

Категорії Асорті

Капуста білокачанна – 5 кг, морква – 1 кг, селера черешкова -1 кг, яблука -3 кг, гарбуз – 1 кг, кабачки – 1 кг, патисони – 1 кг, сіль – 15 г на 1 кг овочів, листя вишні, чорної смородини – за смаком, монарда (листя та квіти) – за смаком.

Моркву вимити, очистити, нарізати кружальцями. Черешковий селера промити і нарізати соломкою або часточками. Капусту нарізати великими шматками. Гарбуз обмити, очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками. Дрібні кабачки та патисони вимити та укласти цілими. Яблука вимити дуже великі розрізати на 4 частини.
З’єднати подрібнені капусту, моркву та селеру. Укласти шар цієї суміші на дно підготовленого посуду для квашення, зверху-шар яблук, змішаних зі шматочками гарбуза, кабачки і патисони, потім знову шар капусти з морквою і селера і, чергуючи таким чином шари овочів, заповнити тару доверху. У кожен шар при цьому необхідно додавати сіль та пряну зелень (листя вишні та чорної смородини, квіти та листя монарди). Зверху накрити чистою тканиною та на дерев’яний кружок встановити гніт. Якщо соку, що виділився, буде недостатньо і овочі не будуть покриті розсолом, то необхідно залити їх консервуючим розчином (на 1 л води: сіль 50 г, цукровий пісок – 200 г). Поставити на холод (підвал).

Коментувати