Овочева запіканка

Категорії 5 - Нові рецепти

Овочева запіканка – це саме ті ласощі, які легко приготувати і вони складаються з простих інгредієнтів. На цьому сайті я неодноразово викладала рецепти запіканок із різними інгредієнтами, хоча інгредієнти різні, але результат завжди чудовий, і за яким рецептом приготувати запіканку, ви зможете вибрати на ваш смак.

 

Овочева запіканка

Інгредієнти:

  1. 600г картоплі
  2. 1шт цибулі ріпчастої
  3. 600г капусти
  4. пучок щавлю
  5. 6 яєць
  6. 1 склянка тертого сиру (твердих сортів)
  7. Олія рослинна
  8. сіль, перець за смаком

Рецепт приготування багатошарової запіканки :

Картоплю очистити, помити і натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати і з’єднати з картоплею, приправити сіллю і перцем. Беремо сковорідку з товстим дном, наливаємо олію і ставимо на вогонь. Коли олія нагріється, викладаємо терту картоплю, розподіляючи її так, щоб вийшов рівномірний шар. Смажимо 10 хвилин, не перемішуючи, до отримання золотистого кольору (так як ви смажите млинці). Акуратно викласти на велику тарілку, потім повернути на сковорідку й обсмажити з іншого боку. Капусту нашаткуйте і тушкуйте в окремій сковороді, посоліть і поперчіть.

Далі викладаєте тушковану капусту на картопляний пласт, рівномірно розподіливши її, а зверху на капусту посічену зелень щавлю (або салат). У глибокій мисці збиваємо яйця, додаємо сир, трохи солимо за смаком і заливаємо цією сумішшю картопляно-капустяну слойку, ставимо в розігріту до 180°С духовку і запікаємо приблизно на 10 хвилин.

Смачного!

Коментувати