Огірки – 2 кг, кріп (парасольки) -20 г, чорна смородина (листя) – 20 г, хрін (листя) – 20 г, вишня (листя) – 20 г, естрагон – 10 г, часник – 5-10 часточок, вода – 1,5 л, сіль – 75 г.
Огірки вимити і замочити на 2 години в холодній воді. Зелень промити, часточки часнику очистити від лушпиння і розрізати на шматочки. На дно банки викласти половину спецій, потім щільно укласти огірки і зверху решту прянощів і часнику. Розчинити у воді сіль, закип’ятити і киплячим розчином залити укладені огірки зі спеціями. Банку накрити кришкою. Через добу огірки придатні до вживання. Для прискорення засолювання в огірків зрізають кінчики й додатково плоди наколюють виделкою. За такої підготовки дрібні огірки засолюються протягом 12 годин.
Малосольні огірки не підлягають тривалому зберіганню.