Огірки, квашені в капусті

Категорії Огірки

Капуста – 10 кг, морква – 1 кг, огірки – 3 кг, кріп (парасольки) – 100 г, сіль – 25 г на 1 кг овочів.
Моркву вимити, почистити, нарізати і перемішати з нашаткованою капустою. Укласти шарами спочатку капусту з морквою, потім ряд огірків, впритул один до одного, потім знову шар капусти з морквою і, чергуючи шари капусти й огірків, заповнити тару доверху, додаючи в кожний шар сіль і парасольки кропу. Зверху накрити чистою тканиною, покласти дерев’яний кружок і встановити гніт. Якщо через день-два сік, що виділився, не покриє овочі, долити консервувальний розчин (на 1 л води: сіль – 50 г, цукровий пісок – 200 г). Огірки для заквашування за цим рецептом краще брати дрібні, щільні. Перед засолкою їх необхідно вимити в дуже холодній воді.

Коментувати