Продукти:
зелені помідори 3 кг
цибуля ріпка 1,5 кг
морква 1,5 кг
цукровий пісок 300 г
олія рослинна 300 г
оцет 9% 300 г
сіль 100 г
В алюмінієвий посуд укласти овочі, нарізані таким чином:
Великими кільцями цибулю
Помідори на 4 – 6 часточок
Моркву тремо на крупній тертці
Усе перемішати, посолити і поставити в прохолодне місце на 10 – 12 годин. Потім варимо маринад з олії, цукру та оцту (кип’ятити 3 – 5 хвилин). Гарячим маринадом залити овочі, довести до кипіння і кип’ятити
на повільному вогні 25 – 30 хвилин. У гарячому вигляді розкласти в підготовлені, стерилізовані банки й закупорити (можна поліетиленовими кришками).