Мармелад з абрикосів

Категорії Абрикоси

На мармелади зазвичай вживають перестиглі, непривабливі за зовнішнім виглядом (з плямами, зморшкуваті) цілі абрикоси або зелені частини, які ні на компоти, ні на джеми не годяться. М’які плоди можна не протирати через сито, оскільки вони без цього легко розварюються.
Тверді половинки абрикосів без проварки пропускають через звичайну м’ясорубку.
Відважену кількість пюре випарюють і через 5-10 хвилин у нього поступово насипають цукор. Досить згущений абрикосовий мармелад добре желює, однак желювання відбувається швидше при додаванні пектину або соку з розварених незрілих яблук у розмірі 10 – 20 відсотків ваги взятих абрикосів.
Таке додавання не впливає ні на колір мармеладу, ні на його смак.
Мармелад найкращої якості виходить із плодів, очищених від шкірки. У цьому разі цілі абрикоси на короткий термін поміщають у киплячу воду, а потім у холодну, після чого шкірка з них знімається дуже легко.

Коментувати