Курка в томатному соусі

Категорії 5 - Нові рецепти
Як же приготувати курку в томатному соусі, писали мені на пошту постійні читачі мого кулінарного сайту, і ось я вирішила сьогодні її приготувати, а заразом і описати рецепт приготування курки в томатному соусі,  соус для тушкування курки можна приготувати різноманітний: це може бути як червоний соус, грибний або інший соус, підібраний вами за своїм смаком, незалежно від вибору соусу тушкована курка однаково вийде смачною та соковитою, а м’ясо танутиме в роті.

Курка в томатному соусі

Інгредієнти:

  1. 700-800г курки
  2. 3 ст.ложки олії
  3. 200г ріпчастої цибулі
  4. 1 склянка томат-пюре
  5. пів-лимона
  6. 2шт.лавровий лист
  7. 5 зерен перцю
  8. 800г картоплі
  9. 100г рису
  10. сіль за смаком

Рецепт приготування курки :

Курку миємо та розрізаємо на частини й обсмажуємо в олії до золотистої скоринки. У цьому ж посуді, вийнявши з нього курку, обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. В обсмажену цибулю кладемо томат-пюре, лавровий лист, перець горошок, смажимо ще 5-10 хвилин, потім вичавлюємо сік з половини лимона, кірку від лимона тонко зрізуємо і кладемо туди ж. У підготовлений соус кладемо смажену курку, вливаємо склянку гарячої води, закриваємо щільно кришкою і ставимо в духовку тушкуватися на 40 хвилин при температурі 180-200С. До курки можна подати смажену або відварену картоплю чи відварений рис з маслом.

Приємного апетиту!

Коментувати