Компот зі смородини

Категорії Смородина

Тверді, стиглі, але не перестиглі ягоди смородини очищають від плодоніжок. У чорної смородини, крім того, видаляють залишки чашолистків. Щоб не витікав сік, плодоніжки можна не очищати. Смородину миють і насипають у банки. Зазвичай беруть ягоди однакового кольору, проте домішування невеликої кількості чорної смородини або білої до червоної надає компоту красивішого забарвлення та характерного смаку й запаху.

Щоб ягоди не дуже зморщувалися і не спливали, їх поміщають на 1-2 хвилини в приготований заздалегідь цукровий сироп, нагрітий до 60-70 градусів. Під час заповнення банок вміст струшують, завдяки чому в банку|укладається більше ягід.
Склад сиропу: на 1 літр води для компотів із чорної або нестиглої червоної смородини йде 1,2 кілограма цукру, зі стиглої червоної та білої смородини – 700-
900 грамів.
Стерилізація ведеться протягом 20 хвилин за температури 80 градусів. Компоти з чорної смородини містять більшу кількість вітаміну С порівняно з компотами з інших плодів і ягід.

Коментувати