Ще один рецепт приготування кексів, поєднання борошна різних сортів, дає змогу отримати дуже смачну випічку, яка досить довго не черствіє і чудово підходить до ранкової чашки кави, сподіваюся цей рецепт кексу, який я назвала “Кукурудзяна” Вам сподобається.
Кекс Кукурудза
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна пшеничного
- 1 склянка борошна кукурудзяного
- 6ст.ложок цукру
- 2ч.ложки порошку для випічки
- щіпка мускатного горіха (порошку)
- 1 склянка знежирених вершків
- 3ст.ложки вершкового масла
- 3ст.ложки кукурудзяної олії
- 2 яйця
- 1 склянка кукурудзяних зерен (свіжих або заморожених)
- щіпка солі
Рецепт приготування:
У великій мисці з’єднаємо пшеничне і кукурудзяне борошно, цукор, порошок для випічки, сіль і мускатний горіх, все це добре перемішати. В окремій мисці збийте вершки, олію, 1 яйце і 1 жовток до однорідного стану, потім з’єднуємо сухі інгредієнти зі збитими вершками і замішуємо тісто, додайте кукурудзяні зерна і ще раз перемішайте. Після чого розкладаємо у формочки для випічки. Випікаємо при температурі 220С, 15-18 хвилин, щоб верхівка кексу стала золотистого кольору. Якщо ви любите готувати, то рецепти закуски, можуть допомогти вам приготувати прості та смачні закуски.
Приємного смаку!