Каша з шипшини

Категорії Шипшина

Каша з ягід шипшини містить багато вітаміну С, у зв’язку з чим вона дуже корисна, особливо для дітей. Ця каша служить для збагачення вітаміном С інших каш. Готують її зі зрілих, твердих ягід. М’які або залежані ягоди менш придатні на каші, бо взагалі не містять жодних вітамінів.

Приступаючи до приготування каші, необхідно насамперед видалити насіння і волоски. Чищення й усунення волосків – досить трудомістка робота. Робиться це так. Спочатку видаляють плодоніжки і залишки засохлих квіток, потім ножем розрізають ягоди уздовж, після чого цим же ножем або іншим підходящим предметом вишкрібають насіння і волосинки. Волоски можна видалити і таким чином. Ягоди, розрізані на частини, промивають у воді, яку потім зливають разом із спливлими волосками. Після очищення ягоди варять 10-15 хвилин у воді до м’якості, протирають через дрібне сито або пропускають через кухонний млин. Отримане пюре швидко випарюють до кашкоподібного стану і потім додають 150-200 грамів цукру.

Коментувати