Я живу в чудовому місті Вінниця, природа тут дуже гарна, а район, у якому ми проживаємо, – це просто казка, ліс, озера, тож про що це я, ось на цих озерах водяться жирні карасі та рибалки щоранку продають свіжозловлених карасів, риба дуже смачна, але кісток у ній – це щось, але якщо її протушкувати, то кісточки стають м’якшими та не такими помітними, пропоную рецепт приготування карасів, тушкованих у сметані.
Карась тушкований у сметані
Інгредієнти::
- 1кг карасів
- 40г олії рослинної (для обсмажування)
- 2ст.ложки борошна
- 100г сметани
- цибуля ріпчаста (нарізана півкільцями)
- сіль,червоний мелений перець за смаком
- зелень кропу
Рецепт приготування карасів:
Перше, що потрібно зробити, це відмочити наших карасиків у підсоленій воді 30 хвилин, щоб видалити запах твані. Потім обробити, промити, якщо бажаєте, зрізати голови і хвости (я не зрізаю, бо завжди купую невеликих карасиків), посолити і обваляти в борошні. Після чого смажимо на сильно розігрітій олії з обох боків. Потім обережно перекладаємо в каструлю, пересипаємо червоним перцем, сіллю (не переборщіть), цибулею (окремо просмаженою), підливаємо півсклянки води і тушкуємо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Наприкінці тушкування додаємо сметану, спробуйте і якщо треба, ще раз посоліть, потім продовжуйте тушкувати ще 5-7 хвилин. Готових карасів викласти на блюдо, посипати зеленню кропу і подавайте на стіл.
Приємного смаку!