Яловичина по-іспанськи

Категорії 5 - Нові рецепти

Інгредієнти:

600 г феле яловичини,
400 г дрібної картоплі,
200 мл м’ясного бульйону,
150 г кетчупу,
6 столових ложок оливкової олії,
2 столові ложки лимонного соку,
2 стручки перцю чилі,
2 зубчики часнику,
10 г зелені кінзи,
20 г зелені кропу,
чорний мелений перець,
сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Яловиче м’ясо промиваємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими шматочками. Часник очищаємо та пропускаємо через прес. М’ясо трохи відбиваємо, солимо і перчимо за смаком, натираємо часником, злегка зрошуємо лимонним соком. Потім загортаємо у фольгу і відправляємо на 20 хвилин у холодильник. Картоплю вимиваємо, очищаємо й розрізаємо на 2 частини. Перець чилі вимиваємо, обсушуємо, видаляємо серцевину і насіння, а потім дрібно нарізаємо.

У сковорідку додаємо 3 столові ложки оливкової олії. Обсмажуємо м’ясо з кожного боку хвилин по 5-7 і викладаємо на тарілку. У тій самій сковорідці обсмажуємо 3 хвилини перець чилі. Додаємо кетчуп і бульйон, солимо, перчимо і тушкуємо близько 5 хвилин. Потім у соус додаємо м’ясо і дрібно нарізану зелень кінзи. Тушкуємо все це на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин. У цей час, в іншій сковороді, обсмажуємо картоплю до утворення скоринки. Солимо за смаком. Приготоване м’ясо з соусом разом із картоплею розкладаємо на тарілки та посипаємо зеленню кропу.

Приємного апетиту!

Коментувати