Джем із бузини

Категорії Бузина

Джем готують тільки з ягід чорної бузини, які мають багато лікувальних і дієтичних властивостей. За своїм достатком і дешевизною чорна бузина є чудовою сировиною для джемів.
Ягоди миють разом із плодоніжками, а потім їх видаляють. Як тільки вода стіче, бузину зважують та варять по рецепту II. Ягоди, пересипані половинною нормою цукру та дещо зволожені водою, виділяють сік. Другу половину цукру засипають після випарювання води.
У всіх випадках джем доводиться згущувати додаванням пектинового екстракту (бо бузина містить невелику кількість пектину) або соку з плодів та ягід, багатих на пектин. Застосування соку чи пюре з незрілих яблук найкраще усуває специфічний смак та запах ягід бузини.

Коментувати