Цукати з абрикос

Категорії Абрикоси

Абрикоси зацукровують цілком або половинками. Для цієї мети відбирають недостиглі та тверді плоди. Варять їх не більше двох хвилин за температури близько 80 градусів як у цілому вигляді, так і половинками (абрикоси дуже швидко розварюються), а потім поступово зацукровують. Цілісні абрикоси під час варіння сильно зморщуються. Усунути зморщування плодів можна так: перед зацукрюванням спеціально виготовленим гачком із дроту треба обережно зрушити кісточку й трохи повернути її, після чого вона не так щільно прилягатиме до м’якоті й внутрішні частини плодів краще процукруються.
Добре себе зарекомендували частково зацукровані абрикоси. Такі абрикоси треба варити дуже мало, а зацукровувати дещо довше, ніж вишню.

Коментувати