Черешня маринована

Категорії Черешня

Для сиропу – 1 кг цукру, 3-4 л води; на літрову банку -1,5 мл 70-відсоткового або 40 мл 5-відсоткового столового оцту.
Черешні впорядкувати за розміром і забарвленням, відібрати найкращі великі плоди, видалити плодоніжки та пошкоджені ягоди, вимити в холодній воді й дати воді стекти. Укласти плоди в банки і залити цукровим сиропом за температури 65 °С. У кожну банку додати оцет, закрити кришками і пастеризувати за температури 85 °С півлітрові банки – 12 хвилин, літрові – 15, дволітрові – 20 і трилітрові – 25 хвилин. Після пастеризації банки негайно закупорити й охолодити. Мариновані черешні краще піддавати дробовій (багаторазовій) пастеризації: для літрових банок проводять 2-3 нагрівання за температури 85 °С по 15 хвилин, для трилітрових – по 25 хвилин із перервами у 24 години.

Коментувати