Асорті мармелад

Категорії Асорті

Мармелад із двох видів плодів

Такі мармелади роблять з ягід або плодів, які дозрівають в один і той же час. Підбирають плоди та ягоди так, щоб вони взаємно доповнювали один одного за кольором, вмістом кислот і пектину, смаком тощо. Плоди можна брати в різних співвідношеннях. Найчастіше їх беруть у рівних частинах. Добре поєднувати червону смородину з суницею або черешнею, вишню з аґрусом і т. д. Можна скористатися також дешевими яблуками – чи то кислі, недозрілі або навіть падалиці; додають їх до всіх видів плодів. Поряд з тим, що яблука сприяють значною мірою кращому желюванню мармеладу, вони самі по собі не відрізняються ні особливо вираженим смаком, ні запахом, у зв’язку з чим не впливають на смак інших плодів і ягід. Тому яблука можна додавати до мармеладу в будь-якій кількості.

Мармелади з двох видів плодів готують так само, як із одного виду. Норми пюре та цукру наведені в рецептах I і II.

Коментувати