Абрикоси у власному соку

Категорії Абрикоси

1 кг абрикосів, 300 г цукру.
Зрілі абрикоси розрізати на половинки й видалити кісточки. Підготовлені плоди укласти в банки, пошарово пересипаючи цукром. Щоб плоди щільно вклалися, банку періодично постукувати по дну. Заповнені плодами банки поставити на ніч у холодне місце, щоб абрикоси пустили сік. Наступного дня доповнити їх по плічка плодами з цукром і стерилізувати в кип’ячій воді: півлітрові банки – 10 хв, літрові -15 хв. Відразу ж закатати кришками, перевернути догори дном і витримати під ковдрою до повного охолодження.
Такі плоди використовувати на десерт, для прикрашання кремів, тортів, приготування желе, сік – для напоїв, коктейлів, компотів, киселів.

Коментувати