Абрикосове варення

Категорії Абрикоси

Стиглі, але тверді абрикоси вимити, не розрізаючи, видалити кісточки (вийняти шпилькою або виштовхнути паличкою, не руйнуючи плода). Кісточки прожарити в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 5 хвилин, потім, розколовши, вийняти ядра і вкласти їх по одному в кожну ягоду.  Із цукрового піску та води зварити сироп, киплячим залити підготовлені абрикоси й залишити до охолодження. Після того знову довести до кипіння й одразу ж зняти з плити. Остудити. Поставивши холодну масу ще раз на вогонь, доварити варення до готовності, коли абрикоси стануть прозорими, а сироп густим. Готове варення в гарячому вигляді розфасувати в стерильні банки й закатати. Замість абрикосових ядер у ягоди можна помістити ядра фундука або волоських горіхів.

Коментувати